Средња музичка школа

Овде можете погледати или преузети Распоред часова опште образовне наставе за ученике Средње музичке школе за школску 2022-23. годину.

Овде можете погледати или преузети Распоред часова музичко-теоријске наставе за ученике Средње музичке школе за школску 2022-23. годину.

Наша ученица Анђела Динић је међу 20 најбољих ђака генерације из Србије и Републике Српске

Наша ученица Анђела Динић,као ђак генерације 2016/2017,успела је да се нађе међу најбољих 20 у конкуренцији више од 500 ђака генерације из целе Србије и Републике Српске
Овај успех Анђели је омогућио да освоји стипендију за школовање на ITAcademy и тако настави да се образује у складу са својим амбицијама и потенцијалом.
Управа и сви запослени у Музичкој школи “Станковић” у Београду, поносни су на Анђелу Динић и овом приликом јој честитамо на великом успеху и желимо много среће у будућем школовању. Уверени смо да ће Анђела искористити све своје потенцијале и надамо се да ће бити пример осталим ђацима наше школе.

Свечана додела стипендија је 2.септембра на Белом двору

Ваша другарица и наш ђак један је од 20 изабраних ђака генерације којима ће стипендија за једногодишње школовање на ITAcademy бити уручена 2. септембра на свечаном пријему у 12 сати на Белом двору.
Подсетимо, краљевска породица Карађорђевић, престолонаследник Александар и принцеза Катарина, 30. јуна угостила је на Белом двору више од 500 најбољих матураната из Србије и Републике Српске на пријему који се одржава већ шеснаесту годину заредом.
Том приликом је компанија ЛИНК гроуп, као партнер Фондације Њ.К.В. Престолонаследника Александра Карађорђевића, објавила лепу вест о додели 20 стипендија за једногодишње школовање на ITAcademy.

Сви заинтересовани ђаци генерације су до 15. јула слали пријаве, у којима је требало да се представе у најбољем светлу и наведу на који начин ће школовање на ITAcademy искористити за своје усавршавање и даље напредовање, а након процеса селекције изабрано је 20 најбољих кандидата.
Анђела добила прилику да постане врхунски стручњак у области ИТ-ја
Анђела Динић нашла се међу одабранима и кроз једногодишње школовање на ITAcademy добиће прилику да стекне знања и вештине за нека од најтраженијих и најплаћенијих занимања данашњице. Наставу ће пратити онлине, преко најсавременије платформе за учење – Distance Learning платформе.
По завршетку једногодишњег школовања имаће прилику да полаже за неке од најпрестижнијих међународно признатих сертификата и стекне Microsoft, Oracle, Cambridge и многа друга звања.

ИТ академија и Краљевска фондација:Најсавременије школовање за будуће дигиталне лидере

Пуно осмеха, разговора о новим идејама и позитивне енергије пред почетак једне нове заједничке авантуре. Овако је протекао свечани пријем на Белом двору за најбоље ученике из Србије и Републике Српске и будуће полазнике ITAcademy.
Захваљујући успешној сарадњи компаније LINK group и Фондације Њ.К.В. Престолонаследника Александра Карађорђевића 20 најбољих ђака генерације са ових простора бесплатно ће похађати једногодишње школовање на ITAcademy и имати прилику да стекне знања за нека од најтраженијих занимања данашњице.
На самом почетку поздравио их је Њ.К.В. престолонаследник Александар Карађорђевић са супругом Катарином:
– Врло је важно да ови млади људи постану свесни шта је ИТ и колико је важно да стекну образовање у тој области. У томе је будућност, јер без ИТ-ја се не може, све је дигитализовано. Желим овим ђацима да имају доста успеха и да на крају добију добар посао – рекао је престолонаследник.

Спој модерног и традиционалног је добитна комбинација.
У пријатној атмосфери, уз коктел и неформално дружење, ђаци, али и њихови родитељи, добили су прилику да поразговарају са председником компаније LINK гроуп и да га питају све у вези са модерним образовањем које ова компанија пропагира.
– Било нам је посебно задовољство да подржимо децу која су квалитетна и која су то доказала тиме што су најбољи ђаци своје генерације. Мислим да ће им школовање на ИТАцадемy помоћи, јер су они генерација коју зовемо дигиталном. Свака додатна вештина и знање из те области ученицима дају само додатни плус, да могу сутра добро да стартују на тржишту рада, или данас, када треба да студирају, изаберу факултете, иако можда и неког другог типа, али ИТ компетенције додају вредност на њихово редовно школовање.
Велика нам је част да будемо део пројекта који спроводи Краљевска фондација и сматрамо да је комбинација модерног и традиционалног у сваком времену комбинација која даје резултат – рекао је председник компаније LINK group, Valentin Kuleto.

Online школовање и светски признати сертификати

Изабраним ђацима генерације школовања је свечано уручио престолонаследник Александар Карађорђевић. Они ће ИТ академију похађати онлине, и то програм који сами изаберу. По завршетку школовања доћи ће у прилику да стекну и светски признате сертификате, као што су Microsoft, Oracle, Cambridge и многи други. .
– Врло сам захвалан, допада ми се начин рада, мислим да је иновативан, нисам се до сада сретао код других школа и факултета са оваквим програмима, а поготово не да у току годину дана, и то онлине, можете да научите толико корисних ствари – рекао је Ђорђе Огризовић, ђак генерације у Трећој београдској гимназији.
Његова колегиница из београдске Музичке школе „Станковић” захвална је на пруженој шанси.
– Заиста сам поносна што у нашој држави постоји компанија као што је LINK group, која пружа шансу младим људима. То је доказ да и у Србији може да се успе и да се дође до светског знања – рекла је Анђела на свечаном пријему на Белом двору.
Ово су најбољи ђаци генерације из Србије и Републике Српске који ће наставити своје школовање на ITAcademy:
1. Марко Пекез, Подрашница, Република Српска, ЈУ Гимназија, Мркоњић Град
2. Нина Брчкало, Пале, ЈУ СШЦ “Пале”
3. Наташа Поповић, Сремска Митровица, Митровачка гимназија
4. Игор Шикуљак, Власеница, Република Српска, ЈУ СШЦ „Милорад Влачић”
5. Ивана Бурмазовић, Лозница, Гимназија „Вук Караџић”
6. Давид Несторовић, Велика Жупа, Пријепоље, Пријепољска гимназија
7. Ђорђе Огризовић, Београд, Трећа београдска гимназија
8. Дамјан Манојловић, Чачак, Техничка школа Чачак
9. Анђела Динић, Београд, Музичка школа „Станковић”
10. Урос Стојиљковиц, Ћуприја, Гимназија Ћуприја
11. Николина Бунијевац, Београд, Тринаеста београдска гимназија
12. Маја Трнинић, Градишка, Република Српска, ЈУ Гимназија
13. Тамара Анђић, Београд, Медицинска школа „Београд”
14. Вукашин Божић, Шабац, Шабачка гимназија
15. Ивана Вадовић, Сомбор, Средња стручна школа „Свети Сава”
16. Александра Ристић, Шековићи, Република Српска, СШЦ „Петар ИИ Петровић Његош”, гимназија
17. Филип Ћурић, Ћуприја, Техничка школа Ћуприја
18. Петар Митровић, Кикинда, Средња стручна школа „Милош Црњански”
19. Александра Војновић, Бела Црква, Белоцркванска гимназија и економска школа
20. Павле Маринковић, Зајечар, Техничка школа Зајечар
Погледајте како је изгледала свечаност на Белом двору.

Чланак и снимак на сајту РТС-а о УПИСУ ТАЛЕНАТА у средњу музичку школу Станковић

Погледајте чланак и снимак на сајту РТС-а о УПИСУ ТАЛЕНАТА у средњу музичку школу “Станковић”

Погледајте страницу “И РОДИТЕЉИ СЕ ПИТАЈУ”

Погледајте страницу “И РОДИТЕЉИ СЕ ПИТАЈУ”